The Heritage

This Horizontal Extension maximises multi-zones living spaces incorporating contemporary elements and rustic industrial touch yet retaining the quaint Victorian heritage facade. Sliding panels replaced brick walls breathing life and light into the adjoining Sun Room and Studio. Natural light from the new skylights illuminates the new bathroom and existing kitchen spaces, efficiently reducing energy required for artificial lighting. Predominantly a monochromatic and neutral palette, care is taken to create aesthetically pleasing tones that exudes a contemporary and sophisticated ambience. Innovative flooring creates a groutless and seamless effect. The look achieved is an unadulterated appreciation of raw and most essential of everyday materials complementing the architectural elements present in the flow and function of the adjacent spaces for an understated, yet rustic industrial look.